Din hund skal være 18 måneder gammel, før den kan deltage på ét af mine agilityhold. Det er en rigtig god idé, hvis I har gennemført et begynderhold sammen først, så du ved, at din hund er tryg ved andre hunde, og du er klar over, hvordan du skal forholde dig overfor din hund i alle situationer.

På holdet bruger vi de første 15 minutter på opvarmning og øvelser, der styrker kontakten mellem din hund og dig. De sidste 45 minutter træner vi agilityforhindringerne. Vi laver øvelser, der passer til den enkelte hund. OBS! Jeg vil gerne bruge så meget tid som muligt på selv træningen, så det er vigtigt, at vi hjælpes ad med at stille forhindringerne op og tage dem ned igen senere.

Der er hele tiden fokus på, at hund og ejer udvikler sig i det rigtige tempo, så det bliver en god oplevelse for jer begge. Hundene kan være på vidt forskellige niveauer, derfor kører undervisningen meget individuelt for hver enkelt hund.

Hvorfor er agility så godt?:
Først og fremmest er det sjovt! Hundene kan mærke, at ejerne morer sig gevaldigt, og det vilde gerne være med i. Øvelserne kræver kropskontrol - samarbejdsvilje - mod - fysisk og mental udfoldelse. Det er det, der gør agility så effektivt. Hundene bliver trætte både i kroppen og hovedet, samtidig med de lærer at arbejde tæt sammen med deres ejere på en sjov måde.

Det kræver mod for din hund at gå gennem en mørk larmende tunnel, eller stå og balancere på en vippe. Derfor kan agility også være med til at udvikle hundene mentalt og give dem selvtillid, når de gennemfører en forhindring med succes.
Agility er genialt!

Samarbejde og kommunikation:
Træner du agility, lærer du din hund bedre at kende, fordi I skal kommunikere og samarbejde korrekt for at udføre øvelserne rigtigt. God kommunikation er vigtig for alle hundeejere, ligegyldig hvad du laver med hunden til hverdag.

Balance:
Hunden skal styre alle sine muskler på en gang, hvis den skal holde balancen og undgå at falde ned. Det er noget der kræver hjernekapacitet og resulterer i en træt hund.